ARCHÍVUM / gyártás

VIZSGÁLAT INDULT A PORSCHE ELLEN NÉMETORSZÁGBAN BENZINMOTOROK MANIPULÁCIÓJÁNAK GYANÚJA MIATT

Vizsgálatot indított a német szövetségi közúti közlekedési hatóság (KBA) a Porsche autógyártó társaság ellen benzinüzemű motorok manipulációjának gyanúja miatt - írták kedden német lapok.

A NÉMET GÉPIPARBAN 32 EZER ÁLLÁS SZŰNT MEG AZ ÉV ELSŐ FELÉBEN

A német gépiparban 32 ezer munkahely szűnt meg az év első felében a koronavírus-válság, a kereskedelmi konfliktusok és az autóipar strukturális átalakulása miatt - ismerteti az ágazat szakmai képviseleti szervezete, a VDMA hétfői közleményében.

KORONAVÍRUS - A BMW IS FELFÜGGESZTI A TERMELÉST EURÓPÁBAN

Számos autógyártó társaság után szerdán a német BMW is bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggeszti a termelést Európában.

ALFONS DINTNER VÁLTJA ŐSZTŐL ACHIM HEINGLINGET A GYŐRI AUDI ÉLÉN

Ősztől Alfons Dintner, az Audi AG ingolstadti előszéria központjának vezetője váltja az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöki pozíciójában Achim Heinflinget, aki Ingolstadtban az Audi AG legnagyobb gyárát vezeti majd - közölte a győri székhelyű vállalat.

TŐZSDE - A NAP VESZTESEI AZ AUTÓGYÁRTÓK VOLTAK

Mérsékelt veszteségben zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék hétfőn, a befektetők az Irán és az Egyesült Államok közötti feszültségekre figyeltek, az új szankciók bejelentésére várva, miközben az autógyártó szektort visszavetette a Daimler által kiadott profitfigyelmeztetés.

MÁV: FOLYTATÓDIK AZ IC+ KOCSIK UTASFORGALMI PRÓBAÜZEME

Folytatódik a MÁV sajátfejlesztésű IC+ kocsijainak utasforgalmi próbaüzeme, miután a vasúti hatóság elfogadta az ajtók és a jármű vezérlésének módosítását - közölte a vasúttársaság.