„Tisztában voltunk azzal, hogy az új teherautóink kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek, de immár pártatlan visszaigazolásokat is kaptunk kiváló teljesítményükről” – mondta Christopher Podgorski alelnök, a Scania tehergépkocsi-üzletágának vezetője.

„Az ügyfelek példátlan vezetési élményre számíthatnak, egyedülálló üzemanyag-takarékossággal.”

Az új generációs tehergépkocsikat szinte minden tekintetben dicsőítik – a hajtásláncukat, a teljesítményüket, a kényelmüket, a fékteljesítményüket, a kilátást a fülkéjükből és a kormányzásukat. „Nagy teljesítmény kis üzemanyag-fogyasztással, a legjobb menettulajdonságok, magas szintű kényelem és jobb vezetői munkahely – mindez jól kikövezi az utat az új S-széria számára” – írta a vezető német szaklap, a Lastauto Omnibus a nagy kihívást jelentő, 1000 pontos összehasonlító teszt összegzésében. Továbbá kiemelte: „A Scania az oldalirányú menetstabilitás terén is kitűnik, amihez pontos kormányzás és a teljes körű uralhatóság érzete társul.”

Egy másik német szaklap, a KFZ-Anzeiger által végzett összehasonlító tesztben a Scania S500 „szenzációsan gazdaságosnak” bizonyult. Ténylegesen ez volt az első tehergépkocsi, amely 30 liter/100 kilométernél kisebb üzemanyag-fogyasztást ért el a lap tesztútvonalán.

Határozottan jó ár-érték arányú, ezt állapították meg a teszt során. A kiváló üzemanyag-takarékosságot a France Routes vezető francia szaklap tesztje is igazolta. Az új Scania R 500 modellt alapos tesztnek vetették alá Franciaország délkeleti részén egy 419 kilométeres útvonalon. A több mint ötórás teszt végén az új generációs Scania R 500 minden idők legkisebb átlagfogyasztását érte el, 28,4 liter/100 kilométert.

„Azt a nagyra törő célt tűztük ki, hogy a legjobb tehergépkocsit fejlesztjük ki, amelyet a világ valaha is látott” – mondta Podgorski. „Sőt, ezeket a teherautókat minden egyes iparág sajátosságaihoz kell pontosan igazítani, hogy ezáltal messze a legjobb teljes üzemeltetési gazdaságosságot lehessen elérni. Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy ezeknek a törekvéseinknek az eredményességét immár független forrásokból is megerősítették.”

(Forrás:gepjarmuszektor.hu / Fotó: scania)