Az eseményen több mint 60, pályaválasztás előtt álló fiatal ismerkedett meg a járműkarosszéria-előkészítő és felületbevonó, a gépjármű mechatronikus, a mechatronikus karbantartó, valamint a szerszámkészítő szakmákkal. A Mercedes-Benz Oktatási Központjában a vendégek tájékozódhattak a cég képzéseiről és karrierlehetőségeiről is - olvasható a közleményben.

A toborzásért felelős HR-vezető elmondta: a Mercedes Benz célul tűzte ki, hogy növelje a nők arányát munkavállalói közt, mivel a sikerhez a világszínvonalú technológia mellett képzett és motivált női szakemberekre is szükség van. Hozzátette: a képzések mellett családbarát szolgáltatásokat is kínálnak dolgozóiknak.

A cég 5 éve hozott stratégiai döntést a duális szakképzés bevezetéséről; idén 108 fiatal - köztük több lány - kezdte meg a tanulmányait Kecskeméten.     A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. jelenleg közel 4000 munkavállaló számára biztosít munkahelyet, tavaly elnyerte a Randstad "Magyarország legvonzóbb munkáltatója" díjat.

 

(Forrás:gepjarmuszektor.hu, mti / Fotó: mti)