A közleményben az emelkedő árbevétel okaként a végrehajtott akvizíciókat, valamint az organikus növekedést említették, a csökkenő EBITDA esetében pedig a külső negatív környezetet és egyszeri hatásokat.

A teljes átfogó eredmény 211 millió forint veszteség volt az egyszeri negatív tételek miatt, ugyanakkor ezek nélkül az első három negyedévben a vállalat 95 millió forintos nyereséget ért volna el - közölték.
A gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozó, a kelet-közép-európai régió 14 országában jelenlévő AutoWallis három üzletága eltérő teljesítményt mutatott. A nemzetközi disztribúciós üzletág árbevétele 11,2 százalékkal 26,3 milliárd forintra emelkedett, miközben az értékesített járművek darabszáma ennél nagyobb mértékben, 26,6 százalékkal bővült. A belföldi disztribúciós üzletág árbevétele 17,4 százalékkal 31,3 milliárd forintra emelkedett, az értékesített darabszám 19 százalékkal nőtt.
A kedvezőtlen környezetnek, a turizmus és az üzleti célú utazások visszaesésének, így a repülőtéri forgalom csaknem teljes leállásának legjobban kitett autóipari szolgáltatói üzletág árbevétele 16,4 százalékkal csökkent, ebbe az üzletágba tartoznak a szerviz-szolgáltatások és az autókölcsönzés is.
A közleményben Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója jelezte: a vállalat az idei, előre nem látható negatív környezet ellenére jó úton halad a 2019-ben meghirdetett növekedési stratégiájának megvalósításában, terveikben azzal számolnak, hogy 2018-as árbevételüket 2024-re megduplázzák.
A vezérigazgató kiemelte, hogy az első kilenc hónap adatai részben már tartalmazzák az idei év hat jelentős üzletfejlesztését és akvizícióját, ugyanakkor azok teljes mértékben csak a 2021-es számokban jelentkeznek majd.
Az AutoWallis Nyrt.-t a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzik. A társaság részvényei a hétfői kereskedést 81,9 forinton fejezték be. Az elmúlt egy évben legmagasabb árfolyamuk 111 forint, a legalacsonyabb 51,2 forint volt.

 

(Forrás: gepjarmuszektor.hu, mti/Fotó:mti, wallis)