„A legmodernebb technológiával kifejlesztett, 2019-ben piacra dobott Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 ideális megoldás a teljesítményt és a fenntarthatóságot ötvöző autók számára, amilyen az Audi e-tron GT” – mondta el Hans Vrijsen, a Goodyear első szerelésű abroncsokért felelős vezetője az EMEA-régióban.

A modell még sportosabb változata az RS e-tron GT, amelyet 3,3 másodperc alatt gyorsít fel 100 km/h-ra az első és hátsó tengelyt meghajtó, összesen 646 lóerős két elektromotor. Az elektromos quattro összkerékhajtással párosulva a motor minden rendelkezésre álló nyomatékot azonnal a négy kerékhez juttat.

„Az Audi e-tron GT robbanékony ereje és kiemelkedő teljesítménye olyan abroncsot kíván, mint amilyen a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5, hogy a legtökéletesebb vezetési élményt nyújthassa az autóvezetőknek” – tette hozzá Vrijsen.

A Goodyear innovatív technológiákat vetett be az széles körben használható nyári guminak szánt Eagle F1 Asymmetric 5 kifejlesztése során. Elődjéhez képest az abroncs nedves úton rövidebb féktávot, száraz úton pedig jobb kezelhetőséget nyújt, és a fejlesztők sem a menetkényelem, sem a gördülési zaj terén nem kötöttek kompromisszumot.

A Goodyear mérnökei a fejlesztés során elsősorban arra törekedtek, hogy csökkentsék a futófelület mintázatának rugalmasságát az oldalirányú erők elvezetése közben. Mindez agilis, precíz kanyarvételi tulajdonságokat, nagyobb tapadást és hatékony, egyenletes gyorsulást eredményez, így végső soron javul a jármű kezelhetősége száraz úton. Javult az irányíthatóság is, ami közvetlenebb és magabiztosabb vezetési élményt nyújt.

Az Audi e-tron GT mindkét kivitelére a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5-öt szerelik fel: 265/35 R21-es méretben az első tengelyre és 305/30 R21-esben a hátsóra.

„A Goodyear örömmel mélyíti kapcsolatát az elektromobilitás egyik vezető gyártójának számító Audival, és újabb lépést tett afelé, hogy az elektromos autókra szánt abroncsok fejlesztésének éllovasa legyen” – mondta Vrijsen.

 

(Forrás:gepjarmuszektor.hu, ws hungary / Fotó: Gooyear)